Select Page

Question 1: Please explain about the categories of beginner, intermediate and challenging

Answer: Basically, those categories will help participants to decide their preferred council according to their capability and desire to get challenge. For example, delegates who are first-timers in MUN (and never join any MUN competition) are encouraged to apply for councils with ‘beginner’ levels: UNHRC, EAS, and International Press. Meanwhile, delegates who have been involved in numerous MUN Competitions are encouraged to apply for ‘challenging councils” like SPECPOL and LEGAL Committee. Overall, it doesn’t really matter if you are first timer and choose LEGAL Committee as your preferred council cause this categories’ function just help you by giving some ‘recommendations and encouragements’.

 

Question 2: Are there any tips and tricks to get sponsorship?

Answer: You need to prepare some documents, such as event profile, Letter of Acceptance and Application Letter along with your needed fund. The application letter should consist of your background joining the AWMUN, goals and values, reason why you’re choosing this company and the benefit parties for you and the company. Then you could look for companies/ institutions that sponsor other events or activities similar to AWMUN and create your list of potential sponsors. Then, research every company/ institution or person on your list, contact them and make a good communication with them. Send all of the documents, define the deadline and follow up them.

 

Question 3: Do you provide me with the invitation letter and other documents if I pay the first half of the payment?

Answer: Yes, we do. We will provide the invitation letter after you have fulfilled 1st payment and send your scan valid passport.

 

Question 4: I just want to confirm if it is true that we will just know about our council after we paid for the said amount?

Answer: Yes, that’s right. You will get your council and country allocation in 48 hours after you fulfil 1st payment.

 

Question 5: The city tour will be held in one day full or not? And in what days? And what’s transportations that will we use during the city tour?

Answer: The city tour will be held in the day 5 only. We will use private bus.

 

Question 6: How to pay the registration fee?

Answer: First, please visit this link https://awmun.org/awmun-payment/. Second, choose the Normal Payment. Third click Individual or Team. Fourth choose payment method (You may fulfil the payment in 2 instalments payment). Fifth, fill the payment form and click Place Order. Sixth click Proceed Order. Lastly, choose payment method (You may use Credit Card, Internet Banking or ATM).

 

Question 7: Will the AWMUN be conducted in the same pattern next year too in Seoul or in different country?

Answer: Probably, not. But we have not decided yet for the venue or country next year.

 

Question 8: There are lots of sessions in the AWMUN program. So, if we want to present a paper, what are the criteria for it and also what should be the depth of the paper (means how much content it needs?)

Answer: After you fulfill 1st payment, you will get council and country allocation in 48 hours. Every delegates should make a paper based on their Council. The topic has been set by Chair and Co-Chair. There are some rules of making paper. You will get information regarding paper in Study Guide and Rules of Procedures.

 

Question 9: How can I come for the conference, I do not have any sponsor and am not getting my parents can’t even sponsor me, can I get a sponsor?

Answer: Unfortunately, we do not provide any sponsorship or financial support. We suggest you apply sponsorship to your university. Maybe they will help you in funding.

 

Question 10: The program didn’t include the hotel, meal, and a flight. What I want to ask is, what about the hotel? Is there a hotel near the place that I can book it? How about the transportation?

Answer: We will share some recommendation about hotel and transportation in our social in our social media.

 

Question 11: We need to booking a hotel that is near to the conference. Did anyone know about it?

Answer: We assumed that everyone already knows about that cause on the website we’ve posted the table which has the information about facilities delegates will get.

 

Question 12: Can I able to use Debit card or not?

Answer: Yes, you can. You may follow this link to see the payment instructions awmun.org/payment-instructions

 

Question 13: Can I change my council and country allocation after I got it?

Answer: Unfortunately, you can’t. It has been set by chair and co-chair.

 

Question 14: Well, since many of us (delegates) never been to south Korea before, could you give any recommendations of accommodation or hotel there? and can you guys provide airport pickup because really, it’s so important for us. Thanks

Answer: We will share some hotel recommendation in our social media soon. Regarding airport assistance, the committees will standby in Incheon on August 11th, 2018, 10 am – 2 pm. They will give you a DIRECTION how to reach your Hotel, but not Assistance.

 

Question 15: First come, first served. What does it mean?

Answer: As you know, we have several councils you can choose to be part of. In registration phase, you can choose 3 councils and 3 countries in each council as your preference.  But, those who serve by paying first, get the seat they want first. For example, you choose these options when you register. After the payment, we will see if your chosen options are still available

If your first choice is full then you will be placed to the second. If the second is also full, you will be placed to third and if the seats are full in your chosen councils, the Chair will have to place you to the council wherein the seat is still available So, the faster you book your place by doing the payment, the more opportunity you will get for the councils and the country that you’d love to represent

 

Question 16: Thank you for the kind response! I, myself, am looking for sponsors to companies and the government. Therefore, I am required to have AWMUN to provide, not a financial support, but just a sponsorship letter to state support of my demand for financial support from the corporations and government.

Answer: Unfortunately, Not. We only provide the letter of acceptance and proposal event.

 

Question 17: I really want to know how make the connection with the company with the MUN conference? just give me an example please that why the company sponsor a student for MUN competition?

Answer: In every companies, they actually have arranged budget for education needs and other social responsibilities, especially in Indonesia.  It should give to the needs. College student is on the list.